У Кропивницькому презентують документальний фільм «Соловей співає»

Перегляди: 1335

Документальну стрічку «Соловей співає», присвячену історії лінгвоциду на теренах України, презентує її режисер Сергій Кримський у п’ятницю, 31 січня.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

31 січня о 10:00 у прес-центрі CBN відбудеться прес-конференція за участі режисера фільму Сергія Кримського, професора філології Світлани Ковтюх та ініціаторки показу в Кропивницькому, редакторки «Нової газети» Інни Тільнової.

«Після того, як я побачила цей фільм у київському кінотеатрі "Ліра", з’явилася думка, що його обов’язково мають побачити кропивничани, адже тема мовної меншовартості для жителів нашого міста досить актуальна, а стереотипи про українську як мову села і досі живуть у свідомості багатьох українців. Авторам фільму вдалося чітко розкласти усі причини цього явища, тож "Соловей співає" - це must see для кожного українця. Особливо під час російської агресії, частиною якої є потужна інформаційна атака», - пояснила Інна Тільнова.

Удень безкоштовний показ відбудеться для військових третього полку спеціального призначення імені Святослава Хороброго та студентів і викладачів Центральноукраїнського педагогічного університету.

О 18:00 стрічку можна буде переглянути у креативному ІТ-просторі KOWO за адресою: провулок Василівський, 10 (п’ятий поверх). Ціна квитка – 50 грн.

Сторінка фільму у Facebook.

Трейлер фільму

https://www.youtube.com/watch?v=Y9cuoFJR-OA&t=17s

Прес-конференція: 10:00 31 січня, Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 46, прес-центр CBN (третій поверх ТЦ «Реал»).