У Кропивницькому завершився тур волейбольного чемпіонату України

Перегляди: 1713

У спортивному залі факультету фізичного виховання ЦДПУ ім. В.Винниченка завершився другий тур чемпіонату України з волейболу серед чоловічих команд Другої ліги групи А, передає кореспондент CBN.

До Кропивницького завітали волейболісти із Маріуполя, Решетилівки та Білої Церкви. У стартовому матчі кропивницький «ФФВ-ЦДПУ» зустрічався зі своїм, мабуть, головним конкурентом ВК «Київщина – ДЮСШ-2» із Білої Церкви.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Бажання гравців нашої команди не розчарувати своїх вболівальників далося взнаки в першому сеті. Підопічні Сергія Руденка та Костянтина Мартишевського забагато помилялися, як в захисті, так і в нападі. Юні конкуренти діяли більш злагоджено й виграли першу партію – 25:21.

Потім наші тренери внесли необхідні корективи, які дозволили змінити хід подій на майданчику. У другому сеті господарі відразу перехопили ініціативу й спокійно довели свою перевагу – 25:16.

У третій партії наші хлопці спочатку забезпечили собі перевагу в три очки, яку поступово нарощували. За рахунку 19:13 волейболісти «Київщини» намагалися врятувати сет й наблизилися на відстань чотирьох очок – 19:15. Декілька вдалих атак і впевнених дій на блоці наших хлопців розставили усе на свої місця – 23:17.

Все, що вдалося юнакам із Білої Церкви, це відіграти два сет-боли наприкінці цього сету. З третього разу кропивничани таки «дотисли» конкурентів – 25:19.

До середини четвертої партії на майданчику знову точилася конкурентна боротьба, хоча перевагою знову володіли волейболісти «ФФВ-ЦДПУ». За рахунку 12:9 нашим хлопцям вдалося зробити вирішальний переможний ривок – 15:10.

Наприкінці четвертого сету гра в білоцерківців розлагодилася. Підопічні Сергія Руденка та Костянтина Мартишевського взяли сет – 25:16 й відсвяткували свою першу перемогу в сезоні – 3:1.

Склад «ФФВ-ЦДПУ»: Андрій Гронт, Владислав Валіхновський, Богдан Зіненко, Олександр Барановський, Володимир Яременко, Едуард Савчук, Олександр Забілястий, Антон Матвєєв, Дмитро Сокуренко, Володимир Русін, Олексій Постригань.

У другому матчі першого ігрового дня на майданчику в Кропивницькому зійшлися головні фаворити групи А Другої ліги – ВК «Решетилівка» з Полтавської області та волейболісти ГУ НП в Донецькій області з Маріуполя.

У складах обох команд виступають чимало досвідчених виконавців, які грали в минулому на вищому рівні. Більш зіграними та вправними виглядали саме представники Полтавщини. Лише на початку першої партії рахунок був 1:1.

Далі головні претенденти на підвищення в класі відірвалися в рахунку й тільки в кінцівці сету маріупольці скоротили відставання – 25:19. Не змінився характер боротьби і в другій партії. Рахунок навіть був 10:1 на користь волейболістів із Полтавської області. Програти решетилівці не мали права – 25:12.

За рахунку 16:16 в четвертій партії маріупольці вдало відіграли й провели декілька результативних дій. Це дозволило відірватися на три очки й вистояти наприкінці партії – 25:22. Ця відносна невдача тільки надихнула гравців ВК «Решетилівка». Четверта партія пройшла за їх повним домінування. Це засвідчив рахунок – 25:14 й 3:1 на користь волейболістів із Полтавщини.

У другий ігровий день білоцерківці дали справжній бій конкурентам із Маріуполя. Перший сет залишився за гравцями «Київщини- ДЮСШ-2» – 25:16. У другій партії маріупольці відновили рівновагу в матчі – 25:23, а в третьому сеті вирвалися вперед – 30:28. Білоцерківці й не думали здаватися – 25:22. І лише на драматичному тайбрейку команда ГУНП у Донецькій області таки вирвала перемогу – 16:14 у сеті й 3:2 – в матчі.

Волейболісти з Решетилівки собі розслабитися не дозволи. Вони в трьох партіях здолали кропивничан - 25:16, 25:15, 25:14. Саме команда з Полтавщини зі стовідсотковим результатом продовжує очолювати турнірну таблицю групи А Другої ліги.

Третій тур команди групи А Другої ліги зіграють у Маріуполі, де суперниками кропивничан будуть СК «Радіус-СДЮСШОР-2», СК «Скадовськ» та господарі майданчика з ГУНП в Донецькій області.