Кропивничанин подав до суду на Зеленського

Перегляди: 1803

Вчора, 27 січня, Верховний Суд України відкрив провадження у справі №9901/22/20 щодо ненадання публічної інформації президентом України, повідомив CBN журналіст і громадський активіст Дмитро Сінченко.

Він звернувся до президента з проханням надати роздруківки записів телефонних розмов активістів акцій «Ні капітуляції!» Про їх наявність Володимир Зеленський заявив під час зустрічі з ветеранами і волонтерами в Офісі президента.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Згадані роздруківки розмов становлять значний суспільний інтерес, адже, по-перше, вони стосуються масових протестів, у яких взяли участь десятки тисяч українських громадян, а, по-друге, сам факт наявності запитуваної інформації у Зеленського при відсутності законних підстав набуття такої інформації може свідчити про порушення законодавства президентом України», - зазначив журналіст.

Позов до суду допомогли подати учасники проекту «Свої люди» Bihus.Info, які надали юриста.

Сінченко вимагає визнати ненадання інформації протиправним і зобов’язати президента надати запитувану інформацію, а також стягнути з відповідача суму судових витрат.