Служба автомобільних доріг Кіровоградщини визначила для себе завдання номер один

Перегляди: 1922

Стратегічне завдання на 2020 рік для Служби автомобільних доріг (САД) Кіровоградщини – ремонт державної дороги, що сполучає Кропивницький та Запоріжжя по всій протяжності.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби САД, текст якого має CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Дорога Н-23 Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя проходить повз п’ять населених пунктів у межах Кіровоградської області та є стратегічно важливою для розвитку туризму й економіки регіону.

Багато років через тотальне недофінансування дорожньої галузі ця дорога залишалася поза основною увагою. Її життєздатність підтримували шляхом аварійних та дрібних ремонтів найбільш уражених ділянок покриття без укріплення нижніх шарів. Цьогоріч ситуація кардинально інша – охопити ґрунтовним ремонтом усю протяжність дороги в межах області, а це майже 82 кілометри, та вкластися в один будівельний сезон.

«Завдання, звісно, не з легких, втім, якщо буде відповідна фінансова підтримка з боку уряду, то ми з ним впораємося, - впевнений заступник начальника Служби з питань експлуатаційного утримання доріг В'ячеслав Гришин. – Попереду роботи багато, яка вимагатиме від нас максимальної концентрації сил та засобів, і яка постійно перебуватиме під наглядом громадськості, оскільки ремонт проходитиме за кошти платників податків. Сьогодні інтенсивність руху транспорту на даній дорозі значно нижча, ніж може бути, – 2315 машин на добу, а після ремонту вона зросте майже вдвічі».

Під час відновлення дороги Н-23 на одній ділянці проведуть реконструкцію, всі інші відрізки охоплять поточним середнім ремонтом, який за своїми технологічними параметрами майже не відрізнятиметься від реконструкції. Також укріплять основу, влаштують нижній шар асфальтобетону та верхній - зі щебенево-мастикового асфальтобетону, поставлять знаки, нанесуть розмітку тощо.

Ремонти виконуються за рахунок коштів державного бюджету за підтримки уряду та Укравтодору.