Комісія ДСНС: кропивницькі лікарні «обмежено готові» до надзвичайних станів

Перегляди: 1137

Медзаклади Кропивницького перевірять на готовність до дій в надзвичайних ситуаціях, передає CBN.

Як розповів начальник штаба медслужби цивільного закладу міста Микола Величко, необхідність викликана тим, що торік на пожежах у лікарнях та навчальних закладах України загинули більше 50 людей.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Серйозно відносяться до питань надзвичайних ситуацій та постійно проводять навчання і тренування у дитячій поліклініці, лікарні швидкої допомоги, кардіоцентрі, обласних лікарні та стоматполіклініці, поліклінічному об'єднані та медколеджі. Інші мають суттєві недоліки.

За даними комісії ДСНС, в кропивницьких медзакладах є низка проблем, через які у випадку надзвичайної ситуації люди ризикуватимуть життям. Так, є проблеми з сучасними системами оповіщення: радіоточки зникли, на їхньому місці не з'явилося нічого.

Немає відповідей на питання евакуації тяжкохворих. Наприклад, як і куди евакуюватимуть хворих психіатричної лікарні, онкодиспансеру, наркодиспансеру. Адже там захаращені шляхи евакуації, не вистачає чергового персоналу і каталок при великій кількості хворих.

У деяких лікарнях навіть немає людини, яка б контролювала питання протипожежної безпеки, в інших пульти управління автономних систем пожежної сигналізації встановлені лише у чергових, відсутні системи внутрішнього пожежного водопроводу.

Цьогорічні перевірки медзакладів розпочнуться в другій декаді лютого.

За даними фахівців з надзвичайних ситуацій, при цьому стан цивільного захисту в медзакладах кращий, ніж в інших закладах міста.