В НЗСУ виставили умови до медзакладів, а тепер очікують на допомогу місцевої влади

Перегляди: 1438

Національна служба здоров'я України (НСЗУ) звертається до влади на містах з проханням дофінансувати лікарні, передає CBN.

Мова йде про забезпечення умов, без яких неможливо підписати договори з Національною службою здоров'я.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як роз'яснила начальниця східного регіонального департаменту НСЗУ Наталія Будяк, обов’язковими умовами для укладення договорів з НСЗУ є автономізація, комп’ютеризація та інформатизація закладу, наявність чинної ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики. Крім загальних, є вимоги до закладів, які стосуються кожного з 27 гарантованих пакетів медичних послуг. Щоб ним відповідали районні лікарні, допомоги просять у місцевої влади.

«Ми дуже слідкуємо за тим, щоб на певній територіальній одиниці була законтрактована лікарня. Ми розуміємо, що це стратегічна функція. Якщо в якійсь лікарні немає, наприклад, комп’ютерів або ще чогось, ми дуже просимо місцеву владу дофінансувати лікарню, щоб вона могла укласти договір зі службою», - зазначила Наталія Будяк.