Без вхідних дверей та з купою тарганів у квартирі живе пенсіонер у Кропивницькому (ФОТО)

Перегляди: 4085

Двокімнатна квартира в будинку в середмісті повністю завалена сміттям.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Чоловік має дві вищі освіти, кажуть сусіди. Пустився берега після смерті дружини. Кілька років зносить у квартиру різноманітний мотлох. Таке сусідство людям не до вподоби. Однак вплинути на пенсіонера ніяк не можуть.

Анатолію Андрійовичу 77 років. Останні кілька років чоловік живе в абсолютному безладі. Проте свої умови проживання вважає пристойними. Зауважує – допомоги не потребує, його регулярно навідують доньки.

Влітку у квартирі пенсіонера сталася пожежа, розповідають сусіди. Кажуть, таргани через старого розселилися по всьому будинку.

Від допомоги літній кропивничани відмовляється. Стверджує, здатен себе обходити самостійно.

Волонтери познайомилися із Анатолієм Андрійовичем біля одного з супермаркетів. Там старенький чи не щодня просив милостиню.

«Почали йому приносити продукти, потім він сказав, що не має на чому готувати. Ми почали приносити готову їжу. Чому він не хоче переїжджати в "Дім милосердя" чи інший соццентр – каже, доньки не дозволяють», - говорить засновник «Дому милосердя» Володимир Лєбєдєв.

Соцпрацівники пенсіонером не опікуються, констатує директор терцентру соцобслуговування Подільського району Василь Гуцу. Тут про критичну ситуацію знають, однак, втрутитися з власної ініціативи не можуть.

«Ніхто в територіальний центр не звертався – ні його сусіди, ні його родичі. Територіальний центр не може просто сам ходити, збирати таких людей і втручатися в їхнє життя», - коментує Василь Гуцу.

Аби соцпрацівники почали допомагати старенькому, потрібна згода самого Анатолія Андрійовича або заява від його родичів.