Екс-очiльника Свiтловодська судитимуть за pейдеpство

Перегляди: 1109

Завершили слiдство щодо групи осiб, яких пiдозрюють у рейдерському захопленнi комунального майна вартiстю 3,9 млн грн.

Про це CBN поiнформували в прес-службi обласної прокуратури.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Досудове розслiдування завершили стосовно колишнього мiського голови одного з населених пунктiв Кiровоградщини, генерального директора теплопостачального пiдприємства, власника частки у статутному капiталi вказаного пiдприємства та державного реєстратора. Спiльники дiяли в iнтересах приватної особи (iншого власника частки у статутному капiталi), здiйснили протиправне заволодiння часткою 50% у статутному капiталi теплопостачального пiдприємства, що на правi комунальної власностi належала територiальнiй громадi Свiтловодська.

Мiський голова внiс до протоколу зборiв учасникiв теплопостачального пiдприємства недостовiрнi вiдомостi про нiбито вихiд мiськради зi складу учасникiв вказаного пiдприємства. Вказане рiшення на зборах взагалi не приймали. Даний протокол зборiв подали до державного реєстратора одного з населених пунктiв, яким пiд виглядом виправлення неiснуючої технiчної помилки до реєстру внесли коригувальний запис про змiну складу засновникiв юридичної особи.

При цьому виключили з перелiку засновникiв Свiтловодську мiську раду iз часткою 50% у статутному капiталi та визначили єдиним засновником громадянина (другого з учасникiв пiдприємства) з розмiром внеску до статутного капiталу 100%.

При цьому мiська рада у встановленому законодавством порядку не виходила зi складу учасникiв теплопостачального пiдприємства, не здiйснювала вiдчуження своєї частики у статутному капiталi жодним юридичним або фiзичним особам.

Нагадаємо, у листопадi 2019 року господарський суд Кiровоградської областi задовольнив вимоги прокуратури про скасування реєстрацiйної дiї державного реєстратора внаслiдок чого засновником одного iз теплопостачальних пiдприємств Свiтловодська незаконно виключили мiську раду, а її частку у статутному капiталi цього пiдприємства, зареєстрували за окремою фiзичною особою.

Колишньому очiльнику мiста iнкримiнують вчинення грубого порушення законодавства про працю, а саме безпiдставне систематичне упродовж 2018 – 2019 рокiв ненадання вiдпусток одному з керiвникiв структурних пiдроздiлiв мiської ради, непогодження графiкiв вiдпусток працiвникам зазначеного структурного пiдроздiлу.

На частку 50% у статутному капiталi теплопостачального пiдприємства, його нерухоме майно, рухоме та нерухоме майно пiдозрюваних за клопотанням прокуратури наклали арешт.

Обвинувальний акт стосовно колишнього мiського голови направили до Свiтловодського мiськрайонного суду для розгляду.