Прокуратура Кіровоградщини направила до суду обвинувальний акт щодо винуватця смертельної ДТП

Перегляди: 986

Прокуратура Кіровоградської області затвердила та направила до Гайворонського районного суду для розгляду по суті обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо 32-річного водія, що скоїв ДТП, у результаті якої одна людина загинула, а двоє зазнали серйозних травмувань.

Про це CBN повідомили у прес-службі прокуратури області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Водій автомобіля Hyundai Sonata у грудні 2019 року в Гайвороні скоїв ДТП зі смертельними наслідками.

«Досудовим розслідуванням, проведеним слідчим управлінням ГУ Національної поліції в області, встановлено, що, керуючи автомобілем Hyundai Sonata, чоловік не забезпечив належну технічну справність свого транспортного засобу (на передню вісь автомобіля були встановлені шини різних розмірів та моделей), перебуваючи у стані сп’яніння, на слизькій дорозі перевищив швидкість, у результаті чого автомобіль вилетів з дороги та врізався у бетонний паркан.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди троє пасажирів легковика отримали складні ушкодження. Жінка-пасажир 1974 року народження від численних травм, які виявилися несумісними з життям, померла. Інші пасажири отримали травми різного ступеня тяжкості», - розповів прокурор відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення прокуратури області Олександр Суворов..

Обвинувальний акт за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України направлено до суду.

Чоловікові загрожує покарання до восьми років позбавлення волі.