Співробітників міської ради Кропивницького хочуть одягти в маски

Перегляди: 2180

У зв'язку з високим рівнем захворюваності на ГРВІ та грип співробітників міськради Кропивницького, зокрема Центру з надання адміністративних послуг, хочуть забезпечити медичними масками.

Це під час сьогоднішньої апаратної наради у міській раді запропонувала керуюча справами виконавчого комітету міської ради Кропивницького Альвіна Бондаренко, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Звертайте увагу на своїх працівників. Нам не потрібні подвиги в лапках. Особливо це стосується ЦНАПу. Може, частіше провітрювання робити, може, забезпечити працівників масками. У них відбувається безпосередній контакт з людьми, які приходять до нас», - звернулась вона до керівників управлінь.

Правила використання медичної маски

Маска повинна щільно сидіти на обличчі, повністю закриваючи ніс, рот і підборіддя.

При використанні пов'язки забороняється чіпати її руками. При контакті інфекція потрапляє на руки і може потрапити в організм через слизову оболонку очей або рота.

Знімати маску можна тільки за вушні петлі не торкаючись до її тканини.

При будь-якому контакті рук з зараженим матеріалом необхідно їх ретельно помити або використовувати дезінфікуючий спрей.

Міняти маски кожні 2 години. Використані вироби викидати тільки в сміття. Не потрібно зберігати пов'язку, класти її в сумку або в кишеню. Подальше використання може нашкодити вашому здоров'ю. Не забувайте, що медична маска одноразова.

Одягати пов'язку на обличчя необхідно тільки в приміщеннях, в транспорті або при прямому контакті з хворою людиною. На вулиці ризик захворювання мінімальний і маска не потрібна.

Нагадаємо, з початку епідеміологічного сезону на Кіровоградщині зафіксовано сім випадків грипу.