У міськраді Кропивницького пояснили, що за «вибухи» лунали в місті в ніч на суботу

Перегляди: 1931

В ніч з п'ятниці на суботу в Кропивницькому в районі Ковалівки пролунали звуки, схожі на вибухи.

Як розповів CBN начальник міського управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Коваленко, на ПАТ «Кіровоградолія» через «спрацювання запобіжного клапану при технологічному випаровуванні» були такі звуки.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, він разом з представником поліції міста виїжджали на місце, авральної ситуації не було.

«Черговий старший по зміні пояснив, що відбувся збій в технологічному виробництві, внаслідок чого підвищився тиск, спрацював запобіжний клапан і було відчуття вибухів. Підприємство працювало в штатному режимі, паніки серед працюючих та охорони не було.

На мій погляд, якщо аналізувати технологію виробництва, не спрацював запобіжний клапан, який повинен був стравити надлишок повітряної суміши в атмосферу. А коли тиск піднявся більше 50 атмосфер він спрацював, в наслідок чого стався такий звуковий ефект», - розповів начальник управління.

Фахівець з охорони праці ПрАТ «Кропивницький олiйноекстракцiйний завод» (воно ж ПАТ «Кіровоградолія») о 13:10 запевнила, що керівництво зв'яжеться з журналістами, проте цього поки не сталося.