Онкологи Кіровоградщини рекомендують раннє діагностування

Перегляди: 3122

У Всесвітній день боротьби проти раку онкологи Кіровоградщиини нагадали: рак – не вирок, але виявити його краще якомога раніше, передає CBN.

За даними фахівців, Кіровоградщина – у лідерах країни із онкологічних захворювань.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Часто рак не має явних симптомів, не залежить від віку та способу життя людини.

Обстеження та лікування коштують не так дорого, як здається, тож головне – якомога раніше звернутися до фахівців, акцентують лікарі.

На переконання очільника обласного онкоцентру Костянтина Яриніча, найдієвішим методом ранньої діагностики онкологічних хвороб стало б уведення в країні обов’язкової страхової медицини. Поки цього не сталося, за здоров’ям потрібно слідкувати самостійно.

«Сюди приходять люди, які хочуть дообстежитись. Та й абсолютно здорові люди можуть звернутися в онкологічний центр для того, щоб ми на доклінічному етапі з’ясували стан їхнього здоров’я: чи є небезпека, чи ні. Ми готові це зробити. Близько 50 відсоткам пацієнтів, яким поставили попередній діагноз онкологічне захворювання, ми знімаємо це питання, тому не треба боятися, треба звертатися», - додав Костянтин Яриніч.