Підприємства Кіровоградщини можуть збільшити експорт у Туреччину

Перегляди: 1539

Малі та середні підприємства Кіровоградської області незабаром можуть збільшити експорт продукції у Туреччину, повідомили CBN у прес-службі Торгово-промислової палати України.

Це стало одним з результатів бізнес-форуму, який пройшов у ТПП України за участі президентів України та Туреччини Володимира Зеленського і Реджепа Таїпа Ердогана.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Туреччина – ринок у фокусі для українського експорту, наш стратегічний партнер в економіці. Торгово-промислова палата намагається ширше залучити до зовнішньоекономічної діяльності малі та середні підприємства. Ми запрошуємо турецький бізнес взяти участь у цьому процесі, оскільки Туреччина має значний досвід розвитку малого та середнього бізнесу та успішного виходу на ринки ЄС», – сказав президент ТППУ Геннадій Чижиков.

Він відзначив, що найбільш перспективними для розвитку співпраці є агропромисловий комплекс, ІТ, машинобудування, туризм та логістика.

«Мета двох наших країн – збільшити обсяг двостороннього товарообігу до 10 мільярдів доларів в найближчі роки. Ми не лише сусіди у Чорноморському регіоні, а і стратегічні партнери», - сказав голова Турецько-української Ділової Ради Рушен Четін.

Поспілкувалися з турецькими бізнесменами також голова Кіровоградської ОДА Андрій Балонь та представники регіональної ТПП.