У Голованівському районі валиться сільський будинок культури (ФОТО)

Перегляди: 3329

У Капітанці Голованівського району валиться сільський будинок культури (СБК), там тече стеля, прогнили вікна, немає опалення.

Про це кореспонденту CBN повідомила художній керівник СБК Віта Малявкіна.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Рік тому лише відремонтували фасад будівлі. Однак і це зробили неякісно.

«Зробили передню частину, сходи і вживаним шифером перекрили трошечки дах, - розповіла Віта Малявкіна. - Але й зараз дах тече, фасад обсипається, стінки всі поповзли – це рік ремонту. Ззаду ніхто ніколи не білив. У будівлі повигнивали вікна, двері розсипаються. Через горище всередину потрапляють вода і сніг. Частина стелі через це відпала. В жахливому стані туалет, от хоча б двері прибили, бо взагалі неможливо було його відвідувати. Два місяці двері валялися просто на землі, по них ходили коти й собаки. Смітника в нас в селі немає, - сміття все навколо будинку культури. Яма вигрібна на доріжці, і ми всі ходимо тудою».

За її словами, після звернень працівників будинку культури до сільської голови із клопотанням привести будівлю у належний стан, нічого не змінилося.

«Щоб ви розуміли, ми тут сидимо в шапках, чоботах, рукавицях і замотані у ковдри. Немає жодного опалення. Влітку в нас повністю потекла стеля, а в нас там стояла апаратура. Ми не маємо ні де грати, ні співати, ні руки погріти. На сьогоднішній день голова мене просто виганяє з кабінету, бо я пхаю носа не в свою справу», - зазначила жінка і додала, що їй шкода дітей, які змушені займатися в таких умовах, шкода свого здоров’я.

За коментарем CBN звернулося до сільської голови Капітанки Зінаїди Сторчак. Вона зауважила, що будинок культури віддали в оренду районному відділу культури, який і має підтримувати будівлю в належному стані.

«Разом із тим, це приміщення наше, ми також маємо право його ремонтувати, - прокоментувала Сторчак. - Ми всі ці проблеми знаємо. І на ремонт, бачимо, не вистачало. Буквально сьогодні була сесія сільської ради, ми розподіляли залишки. І до того було рішення, але це рішення попереднє, пропозиція до депутатів. Вирішили виділити кошти на ремонт і на придбання костюмів тощо. Найперше, що турбує, - ремонт покрівлі. Виділили сто тисяч. Це відкрита інформація, вона буде оприлюднена протягом десяти днів. Кошти ми передаємо субвенцією у районний відділ культури. У зв’язку із тим, що районний відділ культури тепер "тулиться" до освіти, оскільки міністерства поз’єднували, знову буде в нас НП – ми не зможемо нормально ці гроші перерахувати, тому що ще немає цього об’єднання, немає ще цих рахунків, відділ культури втрачає свою печатку, а відділ освіти ще має до себе його прийняти».

Виділені кошти в сільраді перш за все планують направити на ремонт покрівлі та сцени.