У кропивницькому «Електротрансі» розповіли, як борються з грипом та ГРВІ

Перегляди: 1112

У Кропивницькому вже тиждень проводять додаткову дезинфікуючу обробку комунального транспорту у зв'язку зі сплеском захворюваності на ГРВІ, передає CBN.

Автобуси та тролейбуси після повернення з лінії, згідно з технічними вимогами, миють і перед виходом на маршрут додатково обробляють спеціальним спреєм для знищення вірусів, бактерій та грибків.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми керуємось розпорядженням міського голови Андрія Райковича у зв'язку зі зростанням захворюваності жителів міста на ГРВІ», - розповів заступник начальника КП «Електротранс» Валерій Музичук.

Раніше у таких випадках комунальний транспорт знезаражували хлоруванням. Але воно небезпечне для людей, якщо перевищується певна концентрація хлору. Тому на підприємстві вирішили використовувати більш сучасні методи. Дезинфікуючий розчин дорожчий за хлор, але він більш ефективний, і на нього краще реагують пасажири.

Комунальне підприємство налічує близько 70 транспортних засобів - тролейбуси, автобуси, автомобілі для обслуговування людей з інвалідністю тощо. Усі вони додатково дезинфікуються.

«Розчин активний протягом чотирьох годин. Кожний кондуктор або водій, що працюють на лінії, мають такий спрей і двічі за час роботи обробляють салон на кінцевій зупинці», - сказав Валерій Музичук.

Закупили поки десяток флаконів, які за необхідності докуповуватимуть.

Крім того, водіїв та кондукторів у разі погіршення епідситуації додатково забезпечуватимуть медичними масками. На підприємство планують придбати мобільну кварцову лампу, щоб обробляти всі приміщення.