У Кропивницькому з'ясують, чому не реалізовані кілька проектів Громадського бюджету

Перегляди: 1117

У Кропивницькому перевірять, чому досі не реалізована низка проектів Громадського бюджету, передає CBN.

У четвер відбудеться засідання координаційної ради з питань Громадського бюджету, адже незабаром розпочнеться новий конкурсний відбір проектів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Згідно зі звітом про стан реалізації проектів – переможців конкурсу «Громадський бюджет – 2019», до 31 грудня 2019 року не були реалізовані два проекти: спортивний комплекс для дітей з інвалідністю «Надія» та реконструкція набережної від Михайлівської до Київської.

Як прокоментував ситуацію начальник управління молоді та спорту Сергій Колодяжний, питання лише у погодних умовах.

«Комплекс зробили на 80 відсотків. Погода не дозволила посадити гумове покриття на клей та встановити обладнання. І, враховуючи, що майданчиком взимку ніхто користуватися не буде, ми вирішили перенести встановлення на час, коли вже буде тепліше», - пояснив він.

За його словами, роботи там лише на кілька днів.

Майданчик знаходиться на території Центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю. Створити інклюзивний стадіон, де діти займатимуться спортом, і де виховуватимуть майбутніх паралімпійців, у Центрі запланували два роки тому. На майданчику встановлять футбольні ворота, баскетбольні щити, волейбольні стійки, спеціально розраховані на те, щоб ними могли користуватися діти в інвалідних візочках.

Що до реконструкції набережної, за словами директора ТОВ «Абріс Либедія» Володимира Рака, проектно-кошторисна документація готова, отримані експертиза від ТОВ «Перша Приватна Експертиза» та звіт про результати обстеження й оцінки впливу на довкілля. Архітектори чекають на підписання договору зі створення робочої документації (детальної розробки плану).

Ще одним не виконаним проектом є створення «Алеї авіаторів». У звіті написали, що об’єкт є перехідним на 2020 рік у зв’язку з настанням несприятливих погодних умов для улаштування тротуарного покриття.