Винуватець смертельної ДТП просив не позбавляти його можливості керувати авто (ФОТО)

Перегляди: 4402

В Апеляційному суді Кропивницького сьогодні, 5 лютого, розглянули апеляційну скаргу захисника жителя села Кальниболота Новоархангельського району Владислава Кирсті, якого за смертельну ДТП засудили до п'яти років тюрми, на апеляційну скаргу прокуратури.

Прокуратура подала скаргу на м'якість призначеного покарання. Обвинувачення вимагало сім років ув'язнення замість п'яти з позбавленням права керувати транспортними засобами.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Захисник у свою чергу заявив, що Кирстя сплатив потерпілим визначену судом матеріальну шкоду в розмірі понад 40 тисяч гривень. Прокурор зазначив, що це гроші на поховання.

Адвокат також просив суд повернути обвинуваченому право на керування транспортними засобами, оскільки саме цим він заробляє на життя.

Суд відмовив у задоволенні обох апеляційних скарг. Рішення суду першої інстанції залишили без змін.

Нагадаємо, Новоархангельський районний суд засудив водія, який скоїв смертельний наїзд на 16-річну дівчину та утік з місця події, до п’яти років ув’язнення та позбавив права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Трагедія сталася у січні 2019 року в селі Кальниболота Новоархангельського району. Дівчина з двома подружками поверталася додому. 23-річний водій на автомобілі Daewoo Lanos на швидкості в’їхав у дівчат. Потерпіла зазнала травм, несумісних із життям, і померла у лікарні. Водій з місця події втік, не зупинився і не надав допомогу.

Наразі учасники судового засідання перейшли до судових дебатів.