Кiровоградщина – лiдер за кiлькiстю опорних шкiл в Українi

Перегляди: 1113

Згiдно рейтингових показникiв Кабiнету Мiнiстрiв України, Кiровоградщина має найбiльшу кiлькiсть опорних шкiл у порiвняннi з iншими регiонами країни.

Про це CBN поiнформували в прес-службi облдержадмiнiстрацiї.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Робота зi створення опорних шкiл на Кiровоградщинi розпочалася у 2016 роцi. Першими такi заклади з’явилися в Олександрiвському, Голованiвському та Новоархангельському районах. Це сприяло скороченню мережi малокомплектних шкiл i створенню оптимальної мережi закладiв загальної середньої освiти.

Нинi в областi - 76 опорних шкiл i 186 фiлiй.

Модернiзацiя дала такi результати:

  • середня наповнюванiсть класiв на Кiровоградщинi зросла з 13 учнiв у 2015 роцi до 17 учнiв у 2019 роцi;
  • кiлькiсть учнiв, якi перебували на iндивiдуальнiй формi навчання, скоротилася з 1804 учнiв у 2015 роцi до 448 учнiв у 2019 роцi.

На базi опорних або центральних шкiл навчаються дiти з найближчих сiл i мiстечок. Школярiв пiдвозять до освiтнього закладу автобусами. У кожнiй опорнiй школi є сучаснi кабiнети фiзики та хiмiї, лабораторiї, комп'ютерний клас, мультимедiйне обладнання, Wi-Fi i оновлена бiблiотека. Окрiм цього, опорнi школи мають додаткову державну пiдтримку на модернiзацiю та створення нового освiтнього процесу.