У Кіровоградській ОДА прокоментували ситуацію із виплатою субсидій

Перегляди: 1016

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У Кіровоградській області відсутня заборгованість із виплат пільг і субсидій населенню на оплату комунальних послуг.

Про це кореспонденту CBN розповів директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Догаров.

На сайті Рахункової палати сьогодні, 6 лютого, з'явилося повідомлення голови Рахункової палати Валерія Пацкана, що у 19 областях станом на 1 січня 2020 року за наданими пільгами і житловими субсидіями була кредиторська заборгованість у сумі 14,6 млн грн.

«Комусь така сума в масштабах всієї країни здаватиметься незначною. Але є загроза, що ця заборгованість не буде погашена. А це допомога тим, хто сьогодні не в змозі самостійно оплатити комунальні послуги через чималі тарифи», – зазначив Валерій Пацкан.

Кореспондент CBN поцікавився станом виплат у Кіровоградській області.

«Субсидія платиться за попередній місяць. У січні - за грудень, у лютому - за січень і так далі. У нас за грудень субсидія платилася у січні. Але, наприклад, нам необхідно було 88 мільйонів, з них майже 34 мільйони ми отримали ще в грудні. Одну третину суми субсидії грудня ми сплатили ще в грудні. А іншу суму грудня ми сплатили в січні. А за січень субсидія буде сплачена у лютому. Аналогічна ситуація, по ідеї, в інших областях, бо я бачу, як надходить фінансування. Воно приходить, будемо говорити, без будь-яких проблем», - роз'яснив ситуацію Олександр Догаров.