У Кропивницькому презентували виставку про зміни в житті людей внаслідок війни (ФОТО)

Перегляди: 1698

Сьогодні, 7 лютого, в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. Чижевського презентували мандрівну виставку «На зламі» про зміни в житті цивільного населення внаслідок війни на Донбасі, передає кореспондент CBN.

В експозиції – 14 стендів, із них 13 інформативних і один інтерактивний.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Виставка фокусується на порушенні прав цивільного населення під час війни і загалом торкається змін, які відбулися в житті звичайних людей впродовж війни з 2014 року і дотепер. Ви можете бачити виставкові стенди, кожен з цих стендів розповідає про окремий аспект цивільного населення – страх перед війною на початку конфлікту, розрив сімейних зв’язків, атомізації самого українського суспільства, внутрішню міграцію, полон, а також проблему бачення реінтеграції», - прокоментував співавтор ідеї виставки «На зламі» Антон Удовенко.

Виставку зробили в Києві. Там відбулися перші покази. Після цього стенди повезли на Донбас. Кропивницький – восьме місто, де показали експозицію.

Показ організує громадська організація «Східноукраїнський центр громадських ініціатив» за підтримки німецької організації Kurve Wustrow в рамках проекту «Уповноваження громадянського суспільства для трансформації культури пам’яті – ненасильницькі шляхи вирішення жорстокого минулого Донбасу».

ФОТО: Григорій Зуб