«Олександрія» зіграла відразу два матчі з казахськими клубами

Перегляди: 917

ФК «Олександрія» продовжує підготовку в турецькому Бєлєку до поновлення боротьби в чемпіонаті та Кубку України, передає кореспондент CBN.

Підопічні Володимира Шарана сьогодні зіграли відразу два матчі із суперниками з Казахстану. Спочатку бронзові призери УПЛ протистояли команді «Атирау». Протиборство проходило за переваги наших земляків, але казахські футболісти вдало контратакували. Долю зустрічі вирішили до перерви. На 26-й хвилині голкіпер олександрійців Дмитро Рудик помилився на виході й порушив правила проти нападника в штрафному майданчику. Пенальті казахи пробили влучно. Хлопці Володимира Шарана відразу кинулися відіграватися й створювали моменти біля воріт конкурентів. Але реалізувати свої шанси не вдалося. Натомість гравці «Атирау» подвоїли свою перевагу. І до фінального свистка рахунок так і не змінився, попри всі намагання олександрійців вразити ворота суперників. Підсумковий результат протистояння - 2:0 на користь «Атирау». Це перша поразка ФК «Олександрія» на зборах у Туреччині.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Олександрія»: Рудик, Гордієнко (Стецьков,56’), Мельник, Мірошніченко, Лучкевич, Запорожан (к), Банада (Тейшейра,62’), Івахно, Протасов, Задерака, Безбородько.

Та в другому матчі, який відбувся за декілька годин, проти ФК «Кизил - Жар СК» олександрійці змогли реабілітуватися. З перших хвилин підопічні Володимира Шарана захопили ініціативу й притисли суперників до їх воріт. Але, незважаючи на декілька гарних моментів, забити не вдалося. М’яч вперто не потрапляв у ворота та й десь підводила влучність. Перший тайм завершився нічиєю – 0:0. По перерві українці збільшили швидкість й стали атакувати ще потужніше. Чудовий шанс забити не використав Олексій Довгий, який пробив вище з меж штрафної. Та на 63-й хвилині Артем Сітало в штрафному майданчику відгукнувся на передачу за спини захисникам і прострілив уздовж воріт. Захисники не встигли за Максимом Третьяковим, який з близької відстані вразив ціль – 1:0. Та на цьому українці не зупинилися. Мав можливість забити вдруге, але його потужний постріл прийняла на себе поперечина. А на 71-й хвилині свій перший гол у складі «Олександрії» забив Богдан Мишенко. Хавбек отримав передачу з флангу, на швидкості переграв двох опікунів й влучно пробив із під захисника в правий кут – 2:0.

Казахські футболісти намагалися пробити Юрія Паньківа, але воротар і захисники «Олександрії» зіграли зібрано та надійно. Перемога команди Володимира Шарана з рахунком 2:0 виглядала заслуженою й переконливою.

«Олександрія»: Паньків, Бабогло, Пашаєв, Дубра, Стецьков, Гречишкін, Довгий (Банада,82’), Грицук (Тейшейра,82’), Третьяков, Мишенко, Сітало.

Наступні два матчі ФК «Олександрія» заплановані на 12 лютого: о 15:00 із тбіліським «Динамо», а о 18:30 – із СК «Дніпро-1».