Три історії онкохворих діток з Кропивницького

Перегляди: 2350

Айнура Алієва, «Україна-Центр»

«УЦ» пропонує вашій увазі кілька історій онкохворих діток з Кіровоградської області і просить читачів по можливості допомогти їм подолати цей страшний недуг і повернутися до здорового та повноцінного життя.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ні для кого не новина, що лікування раку є дорогим, кошти потрібні і на регулярні обстеження, і на саме лікування, і на реабілітацію. Все це обходиться в десятки, а то і сотні тисяч гривень. Коли бачиш такі цифри, відразу виникає запитання: де звичайній середньостатистичній українській сім'ї знайти такі кошти?

Благодійна організація «Янгол життя» взяла на себе турботу про таких дітей: завдяки пожертвам небайдужих людей організація закуповує необхідні ліки, оплачує обстеження, хіміотерапію, операції й реабілітацію. «Янголи життя» розповіли нам кілька історій діток, які зараз найбільше потребують допомоги.

Вікторія Булат: «Я все зможу, тільки підтримайте мене...»

«Я все зможу витерпіти, мені б тільки знову почати ходити, дуже важко мені сидіти на одному місці...» - так говорить дівчинка з вірою в те, що вона обов'язково зробить свої перші кроки після тривалого і важкого лікування.

У 9-річної Віки - пухлина головного мозку. Вона пройшла лікування, але у неї пропав зір, який, на жаль, уже не повернути. Вона не бачить наш світ, не бачить своїх батьків і ніколи не бачила молодшої сестрички. Але вона може розповісти, як усе красиво навколо: не бачачи очима, вона відчуває всю красу нашого світу своїм величезним серцем.

У зв'язку з тим, що дівчинка довгий час перебувала в лежачому стані, у неї атрофувалися м'язи і перестали розвиватися кісточки. 30 січня Вікі зробили операцію. Більшість препаратів, необхідних дівчинці, організація закупила, але є також і ті, коштів на які не вистачило. Дівчинці чекає тривалий період реабілітації, щоб вона, зрештою, могла ходити. Волонтери просять не бути байдужими і допомогти дівчинці «встати на ноги» у всіх сенсах цього слова.

Віка Горбатюк. 60 000 грн «на вчора»

У 16-річної Віки також рак головного мозку - медуллобластома. Дівчинці вже не один раз робили операцію. Вона пройшла всі можливі протоколи хіміотерапії. Але залишився ще один, від якого залежить дуже багато чого. Напередодні Нового року дівчинці поставили спеціальний резервуар, через який будуть вводитися препарати хіміотерапії, що діють місцево на пухлину.

Грошей на черговий блок хіміотерапії у батьків Віки немає - майже за п'ять років боротьби за життя своєї донечки вони продали все, що можна.

На ліки дівчинці потрібно 60 тисяч гривень кожні два місяці, тобто 360 тисяч на рік.

«Янголи життя» взяли в аптеці в борг ліки на перші два місяці лікування Віки, але вже через два тижні борг потрібно повернути. У зв'язку з цим організація 15 лютого в філармонії проводить благодійний концерт, на якому сподівається зібрати хоча б половину від необхідної суми.

«У свої шістнадцять років Вікуля виглядає маленькою і тендітною дівчинкою. В її погляді - віра і благання про допомогу. Вона дуже сильна. Вона намагається і чіпляється за життя, як тільки може. Вона завжди каже "дякую!" Всім, хто їй хоч чимось допоміг, хто протягнув свою руку і повірив у неї. Ця дівчинка за п'ять років боротьби пережила дуже багато болю, іноді їй було так важко, що, здавалося, вона не впорається. А вона посміхалася крізь сльози і просила віри в неї, справлялася, виживала і продовжувала боротьбу! Сьогодні ми просимо допомоги для Віки у всіх, хто читає про це. Будь ласка, допоможіть їй жити завтра, допоможіть їй не втратити її шанс. Ми не хочемо писати про те, що іншого шансу у неї більше не буде. Але така правда», - на своїй Facebook-сторінці звертаються до всіх небайдужих «Янголи життя».

Кіра Стасенко: «Мамочко, я буду жити!»

Кірі ще немає і трьох років, але і в її маленьке життя увірвався рак, пухлина головного мозку. Велика пухлина підкосила здоров'я маленької дівчинки, змусивши почати боротьбу за життя.

«Вона у мене дуже сильна!» - говорить мама про Кіру. Вона вірить у свою дівчинку і благає всіх про допомогу.

3 грудня в київському інституті малятку провели операцію з видалення пухлини головного мозку. На жаль, її вдалося видалити частково, велика частина її, як і раніше, живе в голівці Кіри, і з нею потрібно продовжувати боротьбу.

Кірі, як і Вікі Горбатюк, необхідний резервуар для введення хіміотерапевтичних препаратів. На це треба щонайменше 20 тисяч гривень.

Після відновлення на дівчинку чекає другий блок хіміотерапії, на який також потрібні чималі кошти.

«Цей резервуар ми взяли в борг. І знову-таки без грошей. Поки зібрано на лікування Кіри зовсім небагато - близько 5-6 тисяч гривень. Ці кошти пішли на обстеження дівчинки в клініці "Сінево" і покупку деяких препаратів. На сьогоднішній день на оплату резервуара для операції нам не вистачає 11 598 грн. Ми знову беремо на себе борги, знову обіцяємо оплатити, сподіваючись на добрих людей. Якщо ми підведемо аптеку з оплатою, далі нам на поступки не підуть, і ми підведемо й інших діток, не тільки Кіру...» - говорить Ольга Присяжнюк, співзасновниця благодійного фонду «Янгол життя».

Всі дітки з онкозахворюваннями з Кіровоградської області лежать у гематологічному відділенні дитячої обласної лікарні. Там на 1 січня цього року на обліку перебуває 151 дитина. Про це нам розповів обласний дитячий онколог Сергій Правда.

- 44 відсотки, тобто 66 дітей, у нас знаходяться на обліку протягом п’яти років і більше. Це діти, у яких уже стійка форма ремісії. Це краще, ніж було п’ять чи 10 років тому. За останні років 15 на першому місці серед дитячих онкозахворювань у нас ідуть лейкози - захворювання крові, а на друге місце по нашій області вийшли злоякісні новоутворення в головному мозку, хоча зазвичай на другому місці завжди були лімфоми. Чому в нашій області саме так - не можу сказати, - пояснює Сергій Анатолійович.

- Зараз більше дітей хворіє на рак, ніж, наприклад, п’ять або 10 років тому?

- Ну, наприклад, у 2014 році у нас на обліку стояла 121 дитина. Так, захворюваність зросла, але не в рази.

- Яке лікування отримують діти?

- В основному це хіміотерапія, тобто медикаментозне лікування. Якась частина дітей отримує променеву терапію. Є також діти, які отримують комбіноване лікування: хіміотерапію й оперативне втручання. В основному це стосується тих, у кого захворювання нирок. Лейкози і лейкома практично в 100 відсотках випадків вимагають хіміотерапії. Що стосується обстежень, КТ, МРТ і так далі, то з цим допомагають волонтери.

До Всесвітнього дня онкохворої дитини наша редакція просить читачів не бути байдужими і подарувати шанс на нове життя! Також нагадуємо, що 15 лютого в філармонії відбудеться благодійний концерт на підтримку 16-річної Віки Горбатюк. Усі зібрані кошти підуть на оплату дорогого лікування дівчинки. Вартість квитків: 30 грн - для дітей і 70 - для дорослих.

Реквізити для допомоги пацієнтам гематологічного відділення дитячої обласної лікарні

Рахунок БО «МБФ «Янгол життя»

ПАТ КБ «Приватбанк»

Р/р UA38 323583 00000 26006052917335

ЄДРПОУ 40707580

Номер карти Приватбанку для поповнення через Приват24

5169 3305 0948 8034

Номер карти Приватбанку для поповнення через термінали

5169 3324 0686 9423

ВАЖЛИВО! При перерахуванні допомоги конкретній дитині обов'язково вказуйте її прізвище в призначенні платежу: «Благодійна допомога для (ПІБ дитини), без ПДВ». Якщо такої можливості немає (наприклад, при перерахуванні через платіжні термінали), після відправлення платежу повідомте, будь ласка, про платіж по телефону або смс.

Контактні дані

Наталія - (099) 038-17-50

Ольга - (098) 003-19-29

angelusvitae.fond@gmail.com