У Кропивницькому шукають наставників для дітей-сиріт

Перегляди: 3047

У Кропивницькому з'явились перші два наставники для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, передає кореспондент CBN.

Важливості всіх форм дієвої допомоги дітям-сиротам та позбавленим батьківського піклування присвятили зустріч з представниками релігійних організацій активістки Асоціації жінок України «Дія» у Кропивницькому та ГО «Відповідальне батьківство».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Захід вони провели в рамках проекту «Діти народжені серцем», який стартував у Кропивницькому в липні 2019 року. Активістки мріють, щоб у місті та Україні не було сиріт.

Як зазначила голова ГО «Відповідальне батьківство» Юлія Холодовська, в Україні існують п'ять способів влаштування дітей, позбавлених батьківського піклування: усиновлення, опіка та піклування, прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного тиму та патронат над дітьми. Але й досі в країні багато дітей знаходяться в інтернатних закладах, і 90 відсотків з них - не сироти, а діти, позбавлені батьківського піклування.

Їм потрібна підтримка. Адже діти, що опиняються у державних закладах, розповіла жінка, що взяла до своєї сім'ї двох діток, від яких відмовилася мати, страждають не тільки психологічно, у них є навіть фізичні порушення.

«Наставництво - добровільна безоплатна діяльність з надання дитині, яка проживає у закладі для дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування чи іншому закладі, індивідуальної підтримки та допомоги насамперед у підготовці до самостійного життя», - розповіла Юлія Холодовська.

Вона зазначила, що немає вікових обмежень для людей, які бажають стати наставником.

Треба звернутися до центру соціальної служби для сім'ї, дітей та молоді за місцем проживання дитини, пройти курс підготовки з проблем соціальної адаптації дітей та їх підготовки до самостійного життя й укласти договір про наставництво.

За більш детальною інформацією можна звернутися до ГО «Відповідальне батьківство» за номером 099-361-34-91 (Юлія).