У Кропивницькому триває унікальний освітянський проект

Перегляди: 949

Викладачі природничих дисциплін кропивницьких шкіл отримають навчальний посібник до циклу уроків освітньо-мотиваційного проекту «По слідах CHORNOBYL», передає кореспондент CBN.

Його в нашому місті у вересні розпочали міське управління освіти та НТУ «Харківський політехнічний інститут».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Тоді педагогам-організаторам, вчителям фізики, хімії, біології, історії, основ здоров’я презентували методику викладання на восьми уроках міждисциплінарного проекту, який базувався на відомому історичному факті. Науковці переконані, що саме таким чином можна зацікавити школярів природничо-математичними науками.

«Ми видали навчальний посібник за проектом, який поєднує в собі фізику та енергетику, хімію, екологію та безпеку життєдіяльності, історію», - розповів відповідальний секретар приймальної комісії ХПІ Сергій Петров.

За словами Сергія Петрова, мета проекту - мотивувати школярів до вивчення природничо-математичних наук, популяризувати інженерно-технічні та природничо-математичні спеціальності та готувати нове покоління, здатне приймати виклики майбутнього і створювати нові безпечні технології.

В рамках третього етапу серія уроків невдовзі вийде на онлайн-платформі «На урок», щоб з ними могли ознайомитися вчителі інших міст.

Потім проведуть всеукраїнський онлайн-конкурс по матеріалах «По слідах CHORNOBYL». Фінішує проект 26 квітня у день пам’яті Чорнобильської катастрофи.