У Кропивницькому показали 50 відтінків жіночності (ФОТО)

Перегляди: 1143

У бібліотеці ім. Дмитра Чижевського сьогодні, 12 лютого, відкрили дві виставки світлин та листівок з приватної колекції Віталія Постолатія, передає CBN.

Перша - «50 відтінків жінки» - зібрання світлин, на яких фотографи увічнили моменти життя жінок Радянського Союзу: натхненний погляд ланкової - героїні соціалістичної праці, посмішку продавчині овочів, зосередженість медсестри, яка набрала в шприц ліки, горе на обличчях бабусь і сором’язливість молодих робітниць елеватора.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Обрамленням світлин, представлених в інтернет-центрі бібліотеки, стали вітальні листівки з 8 березня, що друкували в СРС з 60-х років минулого століття.

Другу виставку бібліотекарки відділу рідкісних та цінних видань назвали Cherche la femme. Листівки, представлені в експозиції, також з приватної колекції Віталія Постолатія. Але вони зовсім інші. Це листівки кінця ХІХ початку ХХ століття, в яких втілені жіночі образи та жіночий ідеал тієї епохи. Доповнили поштівки рідкісні видання поезії Шекспіра, Верлена, Шевченка, Гребінки, Котляревського та інших.

Виставки працюватимуть протягом місяця, тож бібліотека запрошує поціновувачів жіночої краси до себе.

Фото Григорія Зуба, CBN