Вчителів Кіровоградщини запрошують долучитися до проекту з медіаграмотності

Перегляди: 1458

Школи Кіровоградщини - з усіх населених пунктів, крім обласного центру, - запрошують до участі у всеукраїнському проекті «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», передає CBN.

Організатором виступає Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX in Ukraine. Підтримують U.S. Embassy Kyiv Ukraine та British Embassy Kyiv, Міністерство освіти і науки України та Академія Української Преси.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Взяти участь можуть вчителі, які викладають історію у 8-10 класах, українську мову та літературу у 8-9 класах, мистецтво у 9 класі. Вони отримають змогу пройти безкоштовне навчання з інфомедійної грамотності та методик її викладання на уроках, а також отримають електронні навчально-методичні матеріали з предмету - конспекти уроків, презентації та роздатковий матеріал, - розроблені за методикою IREX.

Завдяки участі у програмі вчителі зможуть допомогти учням критично сприймати інформацію, усвідомлювати цінність високоякісної інформації в контексті шкільної освіти.

Школи Кропивницького брали участь у проекті минулого року. За словами директора НВО №6 Надії Кравченко, навчання вплинуло і на самих вчителів, і на якість уроків, і на сприйняття учнів.

«Уроки стали більш цікавими, діти активніше працюють та взаємодіють між собою. Діти зізнаються, що завдяки новим навичкам по-іншому сприймають інформацію з телевізора та Інтернету, критичніше ставляться до реклами і уважніше до того, що самі публікують у соцмережах», - розповіла директорка.

Подати заявку можна до 25 лютого, заповнивши анкету за посиланням.