До Дня Валентина: волонтери закликають допомогти особливій парі облаштувати подвір’я у Кропивницькому

Перегляди: 1277

Благодійну акцію до Дня закоханих оголосили в Кропивницькому.

Добру справу роблять для молодої пари – Станіслава та Оксани. Через нещасний випадок 29-річний хлопець прикутий до візка, у його обраниці з Херсонщини – ДЦП. Молоді люди закохані і мріють одружитися. Вже ремонтують сімейне гніздечко. Наразі необхідно забетонувати подвір’я – Станіслав не може їхати візком по землі. На благоустрій необхідно близько 50 тисяч гривень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В рамках акції волонтери продаватимуть дерев’яні вироби. Частину грошей від продажу направлять на допомогу майбутньому подружжю.

«Вісім років тому життя Станіслава змінилося кардинально», - розповідає батько хлопця.

Працюючи у шахті, Станіслав зірвався і впав із 15-метрової висоти. Відтоді пережив з десяток операцій. Нині пересувається на інвалідному візку.

«Два зварювальника було – я і син, і один з нами слюсар працював. Ну і що ж, син, як молодь, рветься в бій, каже, дай я зроблю. Ми відійшли, треба було ще дещо зробити, і от таке горе з ним сталося», - каже Геннадій Рудкевич.

Завдяки підтримці рідних хлопець не опускає руки, займається спортом, шукає роботу, яку б виконував удома за комп’ютером.

Спілкується Станіслав також переважно в інтернеті. Знайомився з багатьма дівчатами, але зачепила саме Оксана. Уподобав її фото, потім зав’язалася розмова. Тепер із новою силою хапається за життя. Чекає, поки кохана завершить справи на батьківщині – у Херсонській області – і переїде до нього.

«Було дуже важко спочатку. Була дуже важка травма. Лежав у комі три тижні. Потім ще півроку до операції, поки мені стабілізували спину, не міг навіть говорити. Почав над собою працювати, набрався сил, хочу жити, як усі люди, хочу сім’ю, жінку, дитину хочу», - розповідає Станіслав Рудкевич.

У батьків Станіслава п’ятеро дітей. Спільно рідні вирішили допомогти саме йому. Продали єдиний спадок – бабусину квартиру. Придбали для молодої пари півбудинку. Вже познайомилися із майбутньою невісткою, яка буде там господинею.

«Вона до нас приїжджала, гарна дівчина, проста, привезла пиріжки, молоко, живе в селі», - хвалиться мама хлопця Ірина Рудкевич.

Спільними зусиллями частину старого будинку відремонтували. На матеріали витратили усі заощадження. Наразі близько 50 тисяч гривень необхідно для асфальтування подвір’я. Візок Станіслава по землі не їде.

«14 лютого, у День закоханих, буде проходити акція на Дворцовій. Продаватимемо дерев’яні вироби, частина грошей піде на благоустрій двору Стаса. Хочемо просто допомогти цій родині. Хтось, може, буде напряму пересилати гроші, хочемо залучити людей і зробити такий подарунок до Дня закоханих для цієї пари», - коментує засновник «Дому милосердя» Володимир Лєбєдєв.

Свою кохану Станіслав сподівається зустріти на облаштованому подвір’ї. Каже, зробить усе, аби Оксана була щасливою.

Картка ПриватБанку для охочих допомогти: 5168 7573 8366 7823 (Ірина Рудкевич).