У Новоукраїнці чоловік погрожував підірвати суддю гранатою

Перегляди: 4953

Чоловік погрожував розправою слідчому судді Новоукраїнського районного суду Ользі Гарбуз (вона ж очолює суд), яка 10 лютого розглядала його скаргу на постанову слідчого Новоукраїнського відділення поліції про закриття кримінального провадження від 1 грудня.

Про це суддя повідомила у вищу раду правосуддя і прокуратуру, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Чоловік заявив відвід судді, у засіданні оголосили перерву. У цей час він неодноразово заходив до кабінету: «...в присутності секретаря судового засідання словесно погрожував нам фізичною розправою <...> а також словесно погрожував застосувати бойову гранату в приміщенні суду, якщо я до нього не вийду».

Інформацію за цим фактом внесли до Єдиного реєстру досудового розслідування за частиною 1 статті 377 Кримінального кодексу – погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо судді, народного засідателя чи присяжного, а також щодо їх близьких родичів у зв'язку з їх діяльністю, пов'язаною із здійсненням правосуддя.

У судді CBN пояснили, що справа досі перебуває в проваджені Ольги Гарбуз, тому жодних коментарів суддя давати не буде.