З’явилися докази того, що екс-прокурор Кропивницького захищав у суді Януковича (ВІДЕО)

Перегляди: 1109

«Слідство.Інфо» отримало матеріали, які не лише підтверджують активну участь Олександра Бабікова у захисті президента-втікача, а можуть вказувати на його зацікавленість у впливі на правоохоронців у справах Віктора Януковича.

Редакція, зокрема, дослідила аудіозаписи з судових засідань у справах Януковича за участі Бабікова. На них зафіксовано, як нинішній посадовець ДБ активно захищає екс-президента. Його втечу з країни він виправдовує тим, що життю Януковича загрожує небезпека. Бабіков стверджує, нібито на Януковича та його охоронця скоїли напад. Адвокати навіть ініціювали кримінальне провадження проти «слідчих Майдану», які відмовилися визнавати Януковича потерпілим. Нині його розслідує Держбюро, одним із керівників якого є Бабіков.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Прослухати аудіозаписи з виступами адвоката Януковича в суді можна у новому блозі «Таємниці слідства».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=108&v=wGoY_hXemtc&feature=emb_logo

Нагадаємо, заступник голови Державного бюро розслідувань Олександр Бабіков заявив, що ніколи не був адвокатом президента-втікача Віктора Януковича і ніяк не може втручатися у розслідування справ Майдану.

«Я не представляв права і інтереси Януковича, – зазначив Бабіков. – Тим паче у справах Майдану. Хтось із вас хоч раз з 2014 до 2020 року чув моє ім’я як адвоката, який надає йому правову допомогу?

Я задав питання, чи чули ви, що я представляв його інтереси упродовж цих шести років? Жоден з вас не зміг відповісти на це питання, тому що я його інтереси не представляв, ніколи не був з ним знайомий і ніяких договірних стосунків з ним не укладав».

Олександр Бабіков родом з Новоукраїнського району. У 1996 – 2010 роках він працював в органах прокуратури Кіровоградщини, зокрема очолював прокуратуру обласного центру.