Депутати міськради Кропивницького прийняли низку рішень щодо долі селища Нового

Перегляди: 1129

Депутати міської ради на сьогоднішньому засіданні сесії двічі голосували за проект рішення щодо добровільного приєднання громади селища Нового до громади Кропивницького, передає кореспондент CBN.

Перший раз кнопки «за» натиснули лише 23 депутати, ще вісім участь у голосуванні не взяли. Говорили, що не встигли, тому міський голова запропонував проголосувати повторно.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Також депутати підтримали рішення припинити діяльність Новенської селищної ради, визначити міськраду Кропивницького правонаступником всього її майна, прав та обов’язків та утворити комісію з її реорганізації.

У межах селища Нового утворять старостинський округ. Депкорпус таємним голосуванням припинив повноваження секретаря селищної ради Ірини Огаль, затвердив положення про старосту, а обов'язки старости поклав на Сергія Денисенка.

Крім того, депутати прийняли рішення про утворення відділу питань інфраструктури старостинського округу міськради Кропивницького.

Нагадаємо, 28 січня депутати Новенської селищної ради 22 голосами прийняли в цілому проект рішення про добровільне приєднання Новенської територіальної громади до Кропивницької міської територіальної громади. Рішення набере чинності 1 березня.