Як науковці ЦНТУ допомагають підприємцям Кіровоградщини

Перегляди: 1281

Чотири науково-дослідні розробки Центральноукраїнського національного техуніверситету допоможуть стати більш продуктивними підприємствам Кіровоградщині, передає CBN з посиланням на прес-службу облради.

Це стало можливим завдяки обласній програмі впровадження регіональних наукових досліджень у промислове виробництво на наших теренах, яка працює з 2017 року.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У рамках її реалізації протягом 2019 року відібрали науково-дослідні розробки на загальну суму 198,7 тисяч гривень.

Таким чином науковці ЦНТУ на замовлення агропромислової компанії «Фаворит» удосконалюють конструкцію змішувача кормів, а на замовлення приватного підприємства  «Технополь» - лапи культиваторів.

Крім того, вони займаються відновленням співвісності та оптимальних параметрів елементів двигунів внутрішнього згоряння на замовлення автотранспортного підприємства «Агробудавтосервіс».

А для селянського фермерського господарства «Линчук» розробляють спосіб отримання з відходів рослин газу та створюють газогенератор для живлення цим газом автономної енергетичної установки.