Кропивничан закликають інформувати про місця торгівлі наркотиками

Перегляди: 3094

За півроку в Україні закрили близько трьохсот сайтів та телеграм-каналів зі збуту наркотиків.

У грудні у Кропивницькому затримали групу мiсцевих жителiв органiзувала iнтернет-магазини в одному iз популярних меседжерiв, здiйснювала безконтактний збут наркотиків методом «закладок».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Таку інформацію надав CBN керівник філії Міжнародної Антинаркотичної Асоціації (МАА) у Кропивницькому Роман Комісаренко.

Він закликав містян інформувати про координати місць, де може відбуватися торгівля забороненими речовинами.

Адреси чи фото (з прив’язкою до геолокації) можна надсилати у спеціально створені телеграм-чати «Антинаркотик» або «Здай баригу»

«Зараз ми співпрацюємо з кіберполіцією, яка блокує сайти, де продають наркотичні речовини. Ми разом з Департаментом протидії наркозлочинності реагуємо миттєво, і відразу ж ліквідуємо точку збуту.

Ми уклали меморандум про співпрацю з поліцією, міськими й обласними соціальними службами – і лише за останні півроку в Україні закрили близько трьохсот сайтів та телеграм-каналів зі збуту наркотиків», - зазначив Роман Комісаренко.

Він додав, що в навчальних закладах: школах, училищах, інститутах проводиться первинна профілактика. За рік члени МАА охоплюють усі школи Кропивницького і близько 50 шкіл області.

«Читаємо лекції й семінари про те, як формується залежність. Також працюємо з батьками, обговорюємо найпоширеніші помилки виховання, які призводять до формування залежності», - додав Роман Комісаренко.

У Кропивницькому реабілітаційний центр Міжнародної Антинаркотичної Асоціації (МАА) працює вже три роки.

«Головні напрямки роботи нашої організації - профілактика наркозалежності, реабілітація, робота зі співзалежними (родичами залежних) і подальша ресоціалізація – діє програма «Соціальний ліфт».

Близько 30% людей, які проходили у нас реабілітацію, перебувають у стійкій ремісії. Ми влаштовуємо прогулянки по місту, ходимо в кінотеатр, спортзал, музеї, на футбол... Намагаємося допомогти залежним людям знайти себе, роботу, соціалізуватися і жити повноцінним життям», - зазначив Роман Комісаренко.

За даними  благодійного фонду «Повернення до життя», серед наркозалежних у Кропивницькому щорічно 60 людей різного віку вмирає переважно від передозування.

Реабілітаційний центр консультує цілодобово. Кожен, хто потрапив у ситуацію залежності (або близькі їм люди) можуть звернутися за безкоштовною консультацію за телефонами: 095 647 6427 або 098 371 63 90.