На Кіровоградщині хотіли вкрасти майже 600 тисяч гривень державних коштів 

Перегляди: 870

У Кіровоградській області заблокували схему розкрадання державних коштів, виділених на потреби структурних підрозділів регіональної філії «Одеська залізниця», повідомляє CBN з посиланням на пресгрупу УСБУ в області.

За даними слідства, керівник підрядного підприємства під час укладання договору щодо технічного переоснащення будівлі Знам`янського вагонного депо штучно завищив вартість витратних матеріалів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Він вніс недостовірні відомості до актів виконаних робіт. При цьому сума відповідних державних витрат була погоджена з посадовцями структурних підрозділів регіональної філії.

За попередньою інформацією, безпідставне завищення цін завдало збитків «Укрзалізниці» на суму майже 600 тисяч гривень.

Наразі директору підрядного підприємства повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна у великих розмірах або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), головному інженеру служби вагонного господарства депо - за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу.

Досудове розслідування триває – виявляють інших причетних до розкрадання державних коштів.