Підприємство з Кропивницького увійшло у ТОП-50 інноваційних компаній України

Перегляди: 1803

Кропивницьке АТ «Ельворті» увійшло у ТОП-50 інноваційних компаній за версією журналу «ТОП-100», передає CBN з посиланням на delo.ua.

Оцінювались компанії за трьома параметрами:

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

- інноваційність продукту компанії: розробка та впровадження нових або вдосконалених продуктів, послуг, технології виробництва;

- інноваційні підходи в управлінні бізнес-процесами: в організації виробництва, логістиці, управлінні персоналом, фінансами, продажами тощо;

- масштаб інновацій компанії: наскільки широко інновація набула поширення.

Компанія «Ельворті» увійшла у п'ятірку інноваційних компаній у галузі промисловості за використання принципів бережливого виробництва Toyota. Суть японської моделі в максимально ефективному використанні ресурсів підприємства. За досвідом їздили в Японію.

«Системно почали впроваджувати ці процеси у себе. І результатом стала реорганізація самої структури підприємства, переведення її за продуктовим принципом. Це вибудовування виробничих ліній у вигляді потоку, коли подальший процес є споживачем попереднього. Таким чином ми змогли скоротити втрати та запаси у виробничих переробках, а також час виробничого циклу виготовлення продукції. Тобто якщо раніше процес виготовлення машини становив умовно 24 години, то сьогодні це можна зробити умовно за сім», - пояснив CBN генеральний директор ПАТ «Ельворті» Сергій Калапа.

За його словами, з 2009 року на підприємстві реалізуються різні проекти, пов'язані з технічним переозброєнням компанії, впроваджуються нові розробки, продукти та технології.

«Компанія втричі менше стала за площею, але втричі більше за продуктивністю. Швидше почали розробляти і виводити на ринок нові машини», - розповів Сергій Калапа.

Він додав, що сьогодні на підприємстві за підтримки європейських партнерів впроваджується нова інноваційна програма з переоснащення підприємства за принципами «Індустрія 4.0», яка стосується автоматизації виробництва, скорочення втрат, ергономіки процесів.

«Паралельно з автоматизацією буде рости і загальна чисельність працівників підприємства. Тим більше, що сьогодні ми виводимо на ринок нову позицію - екскаватор-навантажувач. Це окремий напрямок - будівельно-дорожна техніка, де ми хочемо теж посилити свої позиції», - додав гендиректор.