У Громадському бюджеті Кропивницького з'явиться нова категорія

Перегляди: 892

У Кропивницькому мають намір змінити положення проекту «Громадський бюджет» (ГБ)

На засіданні координаційної ради з питань ГБ, яке відбулося сьогодні, 18 лютого, обговорювалась ідея створити ще одну категорію - проекти року, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Проекти діляться на великі, малі та соціальні й стосуються соціального захисту, спорту, благоустрою території, охорони здоров’я, транспорту і зв’язку, культури та освіти.

У 2020-2021 роках проектами року пропонують зробити туристичні й виділити на них 15% бюджету.

Як зазначив заступник міського голови Андрій Паливода, проекти повинні бути цікавими не тільки жителям окремої території міста, а всім кропивничанам.

Також цікавило членів координаційної ради не тільки як спрацювали виконавці робіт, а й звіти авторів проектів. На думку секретаря міськради Андрія Табалова, треба активніше просувати ідею співфінансування проектів.

Координаційна рада підтримала пропозицію унеможливлювання участі у Громадському бюджеті проектів, які подаються лише задля публічного збору благодійних внесків.

Також внесли пункт, що регламентує подання проектів, що в подальшому припускають співфінансування - воно повинно бути прописаним у документах відразу.

Четвертою зміною, яку планують внести у положення, є обов'язкове брендування рекламної продукції, пов'язаної з проектом, який реалізується за кошти Громадського бюджету.

Зміни до положення ГБ повинна прийняти міська рада Кропивницького.