В Олександрії пацієнт наркодиспансеру прикував себе наручниками до паркану (ФОТО)

Перегляди: 7911

Сьогодні, 18 лютого, в Олександрії люди вийшли на акцію за продовження роботи наркологічного, онкологічного, шкірно-венерологічного, протитуберкульозного диспансерів та психіатричної лікарні, передає кореспондент CBN.

Акцію влаштував представник благодійної організації «Шлях до життя» Анатолій Тримбач біля протитуберкульозного диспансеру. Ці заклади хочуть закрити, приєднавши до обласних. Людям доведеться їздити на лікування в обласний центр.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми отримали інформацію, що закриють диспансери. Люди вийшли, бо це неподобство. Я працюю вже багато років у диспансерах і розумію, які тут люди. В Кропивницький ніхто їздити не буде, бо це гроші, і лікуватися ніхто не буде. Виходить, люди будуть залишатися хворі», - зазначив Анатолій Тримбач.

Біля закладу поставили труну з дитячими іграшками. Ці іграшки відправлять 5 березня на сесію тим депутатам, які проголосують за закриття диспансерів в Олександрії. Наразі в цих закладах більше тисячі пацієнтів.

До воріт закладу себе прикував чоловік, який уже лікується в наркодиспансері п'ять років. Він боїться, адже не знає, чи зможуть його лікувати далі.

«Куди людям діватися? Що мені далі робити? Вмирати? Я стою на обліку в наркодиспансері. У мене немає коштів, і я не знаю, як мені їхати і лікуватися в Кропивницькому», - зазначив олександрієць Ігор Буйноза.

Голова профспілкової організації туберкульозного диспансеру Тетяна Циганко повідомила, що наразі штат туберкульозного диспансеру - 80 людей. Але з 1 квітня 30 співробітників закладу можуть залишитися без роботи.

«Буде часткове скорочення співробітників. А далі доля невідома. Ми поки попереджені про скорочення і про масове вивільнення», - сказала Тетяна Циганко.