Путін офіційно звільнив Суркова. Питаннями України займеться уродженець Кіровоградщини

Перегляди: 1043

Президент Росії Володимир Путін звільнив свого помічника Владислава Суркова.

Указ про це опублікований на сайті Кремля.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Звільнити Суркова Владислава Юрійовича з посади помічника президента Російської Федерації», - сказано в документі.

25 січня стало відомо, що Сурков залишив держслужбу «у зв'язку зі зміною курсу на українському напрямку».

24 січня Путін призначив заступником голови своєї адміністрації уродженця Гайворонського району Дмитра Козака. ЗМІ припускають, що йому відійде частина обов’язків Суркова.

«Комерсант», зокрема, писав: «Якщо в його ведення дійсно перейде весь пострадянський простір і питання існуючих тут інтеграційних об’єднань (Євразійський економічний союз, Союзна держава Росії та Білорусі, СНД), переналаштування може торкнутися як мінімум двох управлінь адміністрації президента. В першу чергу – очолюваного зараз Олексієм Філатовим управління президента РФ з прикордонного співробітництва, яке займалося Україною, Абхазією і Південною Осетією та підпорядковувалося Владиславу Суркову. Зміни можуть чекати і управління з міжрегіональних і культурних зв’язків із зарубіжними країнами (керує Володимир Чернов). Цей підрозділ традиційно визначає політику Москви на пострадянському просторі».