У Кропивницькому розроблять механізм допомоги притулкам для тварин

Перегляди: 989

Головне управління житлово-комунального господарства міськради Кропивницького отримало доручення провести всі необхідні консультації, аби можна було реалізувати проект з облаштування притулку для безпритульних тварин «Щасливий пес», передає CBN.

Проект став переможцем серед малих проектів Громадського бюджету на 2020 рік. Він передбачає виділення 250 тисяч гривень на облаштування вольєрів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В той же час, зазначив під час засідання координаційної ради з питань Громадського бюджету секретар міськради Андрій Табалов, реалізація проекту в цілому не вирішить проблему безпритульних тварин. Адже благодійні організації забирають кішок та собак з вулиць, лікують, стерилізують, чіпсують та більшість відпускають на вулицю знову. Тому треба шукати нові рішення.

Одне з них - доручити юридичному, ревізійному управлінням напрацювати проект рішення стосовно співпраці з громадськими організаціями, що опікуються притулками для тварин.

«В інших містах працюють приватні притулки на волонтерських засадах, і їм надають підтримку з місцевих бюджетів», - розповів Андрій Табалов.

Депутатка Валентина Яремчук додала, що питання не у фінансах: «Треба виробити механізм, яким чином ми це будемо робити. Один з правильних прикладів - робота комунального підприємства "Лев" у Львові, яке працює четвертий рік. За словами тамтешніх депутатів, ситуація з тваринами на вулицях кардинально змінилася».

Як зазначила Яремчук, там знаходиться 461 тварина, працюють 25 співробітників, що коштувало 2 мільйони гривень у 2016 році й 3 мільйони - у 2018-му.

«Кропивницький менший за Львів, і тварин у ньому значно менше. Тому треба лише розробити правильні механізми. Нам не потрібно будувати новий притулок, треба фінансово допомогти тим благодійним організаціям, які вже є», - резюмувала Валентина Яремчук.