У Кропивницькому відкрилася виставка «Жінка в червоному» (ФОТО)

Перегляди: 1346

В обласному художньому музеї сьогодні, 19 лютого, відкрилася виставка художніх творів з фондового зібрання музею та приватних колекцій «Жінка в червоному», передає кореспондент CBN.

Як зазначив куратор виставки Олег Юрченко, тут музейники обрали понад 30 робіт, які можна вважати справжньою одою чарівному жіноцтву.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Свою виставку музейники зробили як альтернативу традиційним щорічним виставкам радянського формату до Міжнародного жіночого дня.

«Відкриття такої виставки напередодні весни є цілком логічним, адже в нашій свідомості весна асоціюється саме з жінкою, з початком нового життя, з перемогою над смертю, життєвими негараздами. Адже весна, як і жінка, - це дивовижне, до кінця не розгадане явище, оспіване не тільки у поезії та прозі, а й на полотнах талановитих майстрів пензля. П’янке весняне повітря кружить голову і провокує на кохання, і навіть далекі від романтики консерватори несподівано починають писати вірші, зі здивуванням відкриваючи у собі цей Божий дар», - вважає Олег Юрченко.

Фото Григорія Зуба, CBN