Кравченко про своє звільнення з посади директора обласної філармонії: «Як грім серед ясного неба»

Перегляди: 4178

Заслужений працівник культури України Микола Кравченко, який 35 років очолював обласну філармонію, прокоментував CBN розпорядження голови обласної ради про звільнення з посади.

«Як грім серед ясного неба. Причому порушуючи закони. Чому не оголосили за два місяці конкурс? Закінчується термін дії контракту з директором - за два місяці оголошується конкурс, і тоді чинний директор може подати документи для участі в цьому конкурсі», - зазначив Микола Кравченко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Незрозуміла позиція, тому що торік трудовий колектив та мене особисто нагородили найвищими нагородами, обласна філармонія входить у трійку кращих в Україні, до нас на семінари за досвідом приїздять директори інших філармоній», - додав він.

За словами Миколи Кравченка, якщо раніше остаточне рішення про обрання кандидата на посаду директора обласної філармонії приймали депутати на сесії, то тепер досить рішення конкурсної комісії з дев'яти людей. Троє - уповноважені колективом філармонії, троє - з обласної ради, і троє представляють будь-яку творчу спілку області за вибором облради.

«Так, якщо треба, щоб проходили кандидатури молоді й креативні, то, зрозуміло, тут я програю. Якщо досвід, порядність, надійність, незаангажованість, то тут я, як кажуть, маю позитив», - вважає Заслужений працівник культури України.

«Вони, зрозуміло, оголосять конкурс, але психологічно надломивши мене й увесь колектив», - резюмував Микола Кравченко.

За значний особистий внесок у розвиток національної культури, вагомі творчі здобутки і високий професіоналізм Микола Кравченко нагороджений почесними грамотами департаменту культури, туризму та культурної спадщини, відзнаками Кіровоградської міської ради та Кіровоградської області, Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, Грамотою Верховної Ради України «За заслуги перед Українським народом» тощо.

За ініціативи Миколи Кравченка у філармонії народилося більше десяти мистецьких проектів - «Різдвяні передзвони», «Травневі музичні зустрічі», «Мистецтво нашого краю», «Майстри мистецтв – трудівникам села». Деякі з них, наприклад«Об’єднаймо мистецтвом Україну», стали всеукраїнськими.

Як згадав Микола Кравченко, перебуваючи кілька років тому з гастролями в нашому місті тоді ще керівник «Кварталу - 95» Володимир Зеленський казав, що всі в Україні повинні прагнути того рівня, що має Кіровоградська філармонія.

Нагадаємо, підставою звільнення Миколи Кравченка з посади директора філармонії стало закінчення 17 лютого 2020 року терміну дії контракту.