Серед евакуйованих через коронавірус українців з Китаю є жителі Кіровоградщини

Перегляди: 2617

З китайського міста Ухань у четвер, 20 лютого, евакуювали українців, які проживають в різних регіонах України.

Про це повідомив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко під час брифінгу, передає «Українська правда».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«З яких регіонів… У нас є Маріуполь, до речі, звідти наймолодший евакуйований – 2012 року народження, Кривий Ріг, Полтавська, Харківська, Київська, Миколаївська, Кіровоградська, місто Київ, Львівська, Волинська, Дніпропетровська, Вінницька, Хмельницька, Донецька, Житомирська, Запорізька, Закарпатська та Одеська області», - сказав Шевченко.

Із Китаю прилетіли 72 людини: 45 українців та 27 іноземців.

Близько 11:45 20 лютого літак із евакуйованими з Китаю людьми приземлився в аеропорту Харкова. До цього він намагався приземлитися там о восьмій ранку, але через туман покружляв над містом понад півгодини – і полетів на дозаправку в аеропорт «Бориспіль».

Через інформацію, що евакуйованих осіб повезуть у санаторій МВС у Нових Санжарах Полтавської області, місцеві жителі почали мітинг із вечора 19 лютого, а вранці 20 лютого перекрили дорогу.

За останніми даними, вірусом Covid 2019 у світі заразилася 75 751 особа (з них понад 74,5 тисячі – у Китаї), померли від його наслідків 2 130 людей, одужали - 16 822.