Нацрада оголосила попередження трьом кабельним провайдерам з Кіровоградщини

Перегляди: 1346

На засіданні 20 лютого Національна рада розглянула результати перевірок 17 провайдерів програмної послуги та на їх підставі ухвалила низку санкційних рішень.

Про це повідомляється на сайті Нацради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Більшість з провайдерів вели діяльність з порушенням частини дев’ятої статті 39 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», а саме: надавали універсальну програмну послугу не в повному обсязі.

«У компаній фіксувалося недотримання загальної концепції добору програм для ретрансляції, що порушує вимоги пункту 2.3 розділу ІІ Положення. Також в діяльності деяких провайдерів було виявлено недотримання частини другої і п’ятої статті 42 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", оскільки ліцензіати поширювали у багатоканальних телемережах телерадіопрограми та передачі, які не відповідають переліку телерадіопрограм та передач, передбаченим у складі їх програмної послуги, та ретранслювали іноземні програми, які не входять до переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України», - сказано в повідомленні регудятора.

Національна рада визнала ці порушення і застосувала до 16 провайдерів програмної послуги санкцію «оголошення попередження». Серед них - ТОВ «Шторм-ТВ» (Кропивницький), ПП «Мережа Плюс» (Долинська) та ПрАТ ТРК «Веселка» (Світловодськ).