ФК «Олександрія» поступився «Колосу»

Перегляди: 1076

У першому, після зимової перерви, офіційному поєдинку в чемпіонату Української Прем'єр-Ліги ФК «Олександрія» на власному полі зустрічався із ковалівським «Колосом», передає кореспондент CBN.

Матч був важливим для обох команд. Олександрійці ведуть боротьбу за бронзу, а ковалівці - за місце в шістці. Головною проблемою команди Володимира Шарана була неможливість використати новачків, які підписали контракти з клубом взимку. Справа в тому, що за борг у 233 тисячі доларів минулого клубного керівництва перед легіонером Йосипом Барішичем, саме ФК «Олександрія» ФІФА заборонив підписувати нових футболістів. Декілька виконавців були травмовані та дискваліфіковані.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Тренерський штаб господарів поля вимушений був задіяти тільки перевірених досвідчених бійців. Серед них і Василь Грицук, який остаточно залікував важку травму. А ще на не дуже звичних для себе позиціях лівого та правого оборонців діяли Антон Шендрік і Євген Банада. ості мали можливість кинути в бій своїх дуже досвідчених новачків Кирила Петрова та Андрія Богданова, які зіграли на високому рівні.

Перший тайм пройшов за рівної боротьби. Суперники придивлялися один до одного. Небезпечних моментів майже не виникало. На перерву команди пішли за нульової нічиєї.

А в дебюті другого тайму дальній удар Євгена Смирного метрів із 19 застав зненацька Юрія Паньківа - 0:1.

Після пропущеного м'яча господарі додали у швидкості, притисли ковалівців до їх воріт й таки відігралися. Артем Сітало відгукнувся на передачу за спини захисників, випередив воротаря, який пішов на перехоплення, фінтом прибрав ще одного оборонця й вразив порожні ворота -1:1.

Надалі більше й наполегливіше атакували підопічні Володимира Шарана. Але не вистачало влучності при завершенні атак. В одному з епізодів м'яч у штрафному потрапив у руку Кирилові Петрову, але суддівський свисток промовчав. Згодом помилка при передачі олександрійців дозволила втекти віч на віч з Юрієм Паньківим Олегу Кожушку, який щойно вийшов на заміну. Цього разу голкіпер «Олександрії» свою команду врятував.

Коли ж господарі, уже в компенсований до другого тайму час, пішли виривати перемогу великими силами, гості провели разючий контрвипад лівим флангом. Кожушко випередив опікунів і прострелив уздовж воріт на вільного Смирного. Євгену залишалося лише вразити порожні ворота -1:2. Через дві хвилини пролунав фінальний свисток.

Після цієї поразки олександрійці погіршили свої шанси у боротьбі за бронзу. Наразі «Олександрія» з 33 очками йде п'ятою. Стільки ж турнірних балів у чернигівської «Десни», яка сьогодні пізніше зіграє з донецьким «Шахтарем». «Колос» же набрав 23 очки, випередив ФК «Маріуполь», повернувшись на шосте місце турнірної таблиці УПЛ.