Громадська рада при ОДА проситиме уряд виокремити ветеранів війни у списках пацієнтів

Перегляди: 2089

Громадська рада при облдержадміністрації вирішила звернутися до Кабміну з проханням виокремити ветеранів у списку пацієнтів та передбачити комплексне лікування наслідків війни.

Таке рішення ухвалила комісія Громадської ради з соціальних питань сьогодні, 24 лютого, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На засіданні члени комісії разом з ветеранами обговорили питання фінансування лікування ветеранів в умовах реформи охорони здоров'я.

З 1 квітня розпочинається другий етап медичної реформи, який не передбачає лікування ветеранів з політравмами. Ветерани війни урівняні з іншими пацієнтами: кожен окремий лікувальний випадок фінансується на суму близько 4,5 тисячі гривень. Сюди входять усі витрати, включаючи зарплату медперсоналу, ліки та комунальні платежі. Перебування у закладі таким чином скорочується до 4-5 днів.

На таку суму можна пролікувати лише один діагноз, хоча переважна більшість ветеранів мають комплексні проблеми зі здоров'ям. Тому члени комісії вирішили звернутися до Кабміну з проханням виокремити ветеранів у списку пацієнтів та передбачити комплексне лікування наслідків війни.

Якщо лікування потребує більше часу чи інші ліки, то вартість повинен доплачувати пацієнт.

Комісія також підготує проект змін до обласного бюджету для забезпечення фінансування госпіталю на період очікування змін.