Жителя Вільшанки, якому допомагали всім миром, успішно прооперували

Перегляди: 2154

Олена Нікітіна, «Україна-Центр»

На прохання написати про 29-річного Дмитра Драндалуша з Вільшанки, який потребує допомоги, відгукнулися практично всі ЗМІ Кропивницького, і «УЦ» в тому числі. Хлопець перебуває в обласному центрі соціально-психологічної допомоги. З ним сталася біда, з якою самостійно впоратися він не може, а єдина рідна людина - мама - померла після важкої хвороби.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Дмитро отримав травму - перелом тазостегнового суглоба. За висновком лікарів, йому була потрібна термінова операція з заміни суглоба, оплатити яку він самостійно не може, ось і звернулися до небайдужих людей по фінансову допомогу... Ми раді повідомити, що операція пройшла успішно.

- Зізнаюся, ми думали, що мінімум півроку будемо збирати потрібну для операції суму, - зауважила директор обласного центру соціально-психологічної допомоги Яна Ковальова. - Перше повідомлення в ЗМІ було 20 січня, а вже 14 лютого Діма був прооперований. Всевишній допоміг, і добрі люди.

Серед добрих людей виявилася Наталія Віталіївна з Новомиргородського району, яка прочитала про Діму в нашій газеті й вирішила допомогти хлопцю, оскільки сама перенесла подібну операцію. Вона стала і консультантом, і янголом-хранителем для молодої людини. Телефонувала, підказувала, приїжджала до Діми. В результаті соціальні помічники звернулися до головного лікаря обласної лікарні Лариси Андрєєвої.

- Коли від імені Дмитра була написана заява, ми зібрали консиліум, який прийшов до висновку, що операцію потрібно проводити негайно, - розповіла Лариса Миколаївна. - У Дмитра були всі показання для позапланового ендопротезування, оскільки мав місце больовий синдром, а це ургентний випадок. Якби хірурги не втрутилися зараз, стан хлопця погіршився б, і наслідки могли б бути дуже важкими.

Суглоб виділили безкоштовно - за державною програмою. Гроші, які люди перераховували на картку Діми, пішли на медикаменти. Через день після операції Діма вже потихеньку ходив. З милицями, але йшов.

- Досі не віримо, що це сталося, - зізнається Яна Ковальова. - Двадцять дев'ять років, все життя попереду. Зараз його активно підтримують земляки, телефонують, чекають вдома, у Вільшанці. Але попереду реабілітація, яка триватиме місяця півтора.

Коли Діму випишуть, ми на три місяці візьмемо його в центр. Уже домовилися про його офіційне працевлаштування в Кропивницькому. Допоможемо з оформленням групи інвалідності. А потім, коли він буде заробляти, - зніме житло. Будинок, у якому він жив у Вільшанці, без електроенергії - відключена за борги. І поки він встане на ноги, у всіх сенсах цього слова, побуде під нашим патронатом.

Зараз Дмитро переживає, щоб суглоб прижився, і він міг ходити. Але у нього є приклад - Наталія Віталіївна. Діма вдячний Андрію Сергійовичу Семеновичу, завідувачу травматологічним відділенням обласної лікарні, і всьому медперсоналу, який узяв участь у його долі.

Дмитро Драндалуш каже, що хоче почати життя з чистого аркуша. І у нього є всі шанси. Напевно зустріне свою другу половинку, з якою йому буде легше справлятися з труднощами і будувати майбутнє. «Мрію прожити якомога довше, створити власну сім'ю, відчувати себе потрібним і приносити користь суспільству», - говорив Дмитро перед операцією. Коли поруч хороші люди - мрії обов'язково збуваються.