11-класник, який витягнув 8-річного хлопчика з Інгулу: «Зробив би це, якби навіть було глибше»

Перегляди: 2995

Айнура Алієва, «Україна-Центр»

Олексій Стожок - учень 11 класу. У січні цього року Льоша врятував восьмирічного хлопчика Дмитрика - витягнув його з холодного Інгулу, куди той упав через необережність.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ми приїхали в 19 школу в Кропивницькому, де вчиться Льоша, але з першого разу його не застали: хлопець здавав кров. Зустрілися наступного дня.

- Льоша, розкажи, як все сталося?

- Ми з товаришем поверталися після тренування і, проходячи повз «Колізей», побачили двох хлопців, які попросили про допомогу. Ми підійшли і побачили третього їхнього товариша, якому на вигляд було не більше шести років. Він був у річці. Як розповіли друзі хлопчика, він хотів сфотографувати небо, але впустив у річку телефон, а коли спробував його дістати, то і сам упав у воду. Я, не роздумуючи, роздягнувся, поліз у річку і почав його витягати на берег, а потім дістав його телефон, який виявився в робочому стані. Ми заспокоїли Діму, закутали рушником і зателефонували його мамі.

- У річці було глибоко?

- Ні. Мені було десь по пояс, а маленькому Дімі трохи вище грудної клітини через те, що він невисокого зросту.

- Чи не злякався лізти у воду?

- Роздумувати було ніколи. Просто розумів: треба лізти і витягувати хлопчика.

- А плавати вмієш?

- Ні, але навіть якби глибина була більшою, то все одно зробив би це.

Мама восьмирічного Діми Ольга написала в школу лист і подякувала рятівнику сина за відвагу. А в понеділок, 24 лютого, мер Кропивницького Андрій Райкович вручив Льоші за мужність і сміливість іменний годинник.