У Кропивницькому відбудеться перший обласний ветеранський форум «Компас ветерана»

Перегляди: 1795

У Кропивницькому 12 березня на базі госпіталю ветеранів відбудеться перший обласний ветеранський форум «Компас ветерана».

Про нього в прес-центрі CBN розповіли директор обласного ресурсного центру з питань допомоги учасникам АТО та ВПО Віктор Колінько, голова обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Віктор Остащук та координаторка центру медико-психологічної реабілітації «Компас» обласного госпіталю ветеранів Ганна Колєва.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

До організації форуму долучились громадські організації, кошти виділила обласна рада.

Мета - зібрати разом ветеранів усіх поколінь з різних куточків області та виявити, вивчити, обговорити проблемні питання, з якими стикаються ветерани в тому чи іншому районі. Разом віднайти шляхи їх вирішення.

Форум складатиметься з кількох блоків. Як зазначила Ганна Колєва, перший буде присвячений проблемним питанням. Зокрема, медичному забезпеченню ветеранів.

«На цьому форумі ми обговоримо питання, яке піднімаємо вже не перший день, про те, щоб у закон про медичне забезпечення окремим рядком внесли пакет медичних та психологічних послуг для ветеранів», - пояснила Ганна Колєва.

Вона додала, що в області зараз живуть 9 тисяч АТО-вців, а в цілому - 25 тисяч ветеранів. Впровадження другого етапу медреформи може залишити їх без якісної медичної та психологічної підтримки.

Другим блоком стане надання інформації щодо змін у законодавстві, які стосуються ветеранів.

«Ще одне завдання - навчати наших ветеранів комунікувати між собою, допомагати, бо є багато людей, які просто не знають, куди в разі потреби звертатись», - зазначив Віктор Остащук.

«Нагальні соціальні питання, з якими стикаються ветерани, - житло та працевлаштування. Але наше завдання не збільшувати армію пільговиків, а допомагати людям ставати на ноги, бути повноцінними членами суспільства», - сказала Ганна Колєва.

«Зміни починаються на місцях, а ветерани - найактивніший прошарок суспільства. Наше завдання згуртувати всіх ветеранів. Адже в області офіційно зареєстровані 56 громадських ветеранських організацій, з яких працюють шість. З іншого боку, є низка активних ветеранських об'єднань, що не мають офіційної реєстрації», - додав Віктор Колінько.

Головне, зазначили спікери, - зібрати разом, обговорити та виробити стратегію реалізації пропозицій та ідей розвитку ветеранського руху, соціальної та економічної допомоги учасникам бойових дій.

Перший обласний ветеранський форум «Компас ветерана» відбудеться 12 березня.

Місце проведення: актова зала обласного клінічного госпіталю ветеранів.

Час проведення: 10:00 (початок реєстрації 9:00).

Додаткова інформація за посиланням.