У Малій Висці райрада і мерія не можуть поділити бібліотеку

Перегляди: 1079

У Малій Висці районна рада та міська рада райцентру не можуть дійти згоди у питанні продажу та приналежності районної бібліотеки.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Депутати Маловисківської районної ради прийняли рішення про приватизацію приміщення бібліотеки шляхом продажу на аукціоні без тендерів. За це проголосували 18 депутатів із 23 присутніх.

«Одразу до мене почали дзвонити. Я кажу, я до цієї бібліотеки ніякого відношення не маю, це власність районної ради. Але є така проблема. Люди питають, як бути далі? Там проводяться усі заходи. Вона слугує не тільки, як бібліотека. Там збираються ветеранські, громадські організації. Вона як своєрідний комунікативний майданчик», - зазначив у коментарі CBN міський голова Малої Виски Юрій Гульдас.

У райраді заперечують: стверджують, що продають приміщення, яке вже 20 років не має відношення до бібліотеки.

«Маловисківська районна рада не має наміру продавати приміщення бібліотеки, - заявила CBN голова райради Світлана Сосновська. - Вона як функціонувала, так і функціонує на сьогоднішній день. Але в жовтні 2018 року була створена комунальна установа Маловисківський районний бібліотечний інформаційний центр. Приміщення, яке продається, - це 99 квадратів. Воно не має абсолютно ніякого відношення до районної бібліотеки протягом 20 років. Там орендував банк. Це приміщення повністю відокремлене від бібліотеки».