Порошенко прийде на допит сам

Перегляди: 1095

П'ятий президент України та лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко завтра, 28 лютого, прибуде на допит до Державного бюро розслідувань (ДБР).

Про це він повідомив на власній сторінці у Facebook, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Наголошую – завтра я прибуду на допит сам, попри те, що ці переслідування – політично вмотивовані. Попри те, що сьогодні ми отримали рішення Вищого антикорупційного суду, прозоро сформованого за участі міжнародних експертів, яким визнано, що влада віддає незаконні накази щодо мого політичного переслідування», - написав Петро Порошенко.

21 лютого Печерський районний суд Києва прийняв два рішення про примусовий привід Порошенка на допит до ДБР.

Згідно з рішенням слідчої судді Печерського районного суду Києва Крістіни Константінової, 28 лютого 2020 року Порошенко примусово повинні привести на допит у кабінет №323а ДБ о 14:00.

Рішенням слідчого судді того самого суду Сергія Вовка, Порошенка чекатимуть на допит у кабінет №323 у ДБ на 14:00 6 березня 2020 року.

Ці рішення Порошенко прокоментував так: «Майже рік, як проти мене фабрикують десятки справ. Всі ці титанічні зусилля завершилися великим ''пшиком''. Нічого не знайшли і певен – не знайдуть. Інакше й бути не може. І як Президент, і як громадянин я завжди дотримувався і дотримуюсь законів».

Він додав, що тиск і залякування не змінять позиції партії на захист європейського та євроатлантичного вибору.

«Ми сильні, і гідно пройдемо будь-які випробування. Ми не себе захищаємо, а Україну. Бо Україна для нас понад усе. Слава Україні!» - заявив п’ятий президент України.