У Кропивницькому відбувся безкоштовний показ фільму про анексію Криму

Перегляди: 1003

У кропивницькому кінотеатрі «Портал» відбувся прем'єрний показ української історичної драми «Черкаси. Останній корабель у Криму» сьогодні, 27 лютого, передає кореспондент CBN.

На перший - безкоштовний - перегляд запросили усіх охочих.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Я вважаю дуже важливим, щоб у полі зору кожного з нас залишалися важливі події з історії України, свідками яких ми були. Крім того, такі заходи, на мою думку, є способом популяризації сучасного українського кіно», - зазначив депутат міськради Михайло Бєжан.

«Черкаси» - перша картина про анексію Криму. У Кропивницькому показ розпочався саме 27 лютого - у шосту річницю захвату «зеленими чоловічками» півострова.

Режисером фільму про оборону морського тральщика, заблокованого російськими військами в бухті Донузлав у березні 2014 року, став Тимур Ященко. Він розповів історію про те, що, незважаючи на стан української армії, в ній знайшлися ті, хто став на захист Батьківщини.

«Я прийшла, щоб подивитися цей фільм, проаналізувати те, що буде в цьому фільмі, здійснити ретроспективу і за результатами привести на перегляд учнів. Вони прийдуть до ''Порталу'' наступного вівторка», - розповіла одна з перших глядачів фільму, директорка Кущівської гімназії Наталія Вельгун.

Фільм демонструватиметься до 4 березня.

https://www.youtube.com/watch?v=Ok62TxxvinI